Aktuelt

 2019

tirsdag 19. februar kl. 19.00 holder Lone Wredstrøm foredrag i  Greve.

Find vej til dine svenske aner.

Foredrag om slægtsforskning i svenske aner.

Slægtsforskning i svenske aner er ikke helt så enkelt som i danske.

I Sverige har de således nogle andre registreringer, end vi har haft her i landet.

Det vil slægtsforsker Lone Wredstrøm komme nærmere ind på, når hun tirsdag 19. februar kl. 19.00 holder foredrag i  Greve.

Lone Wredstrøm har gode forudsætninger for at holde foredraget om de svenske aner, da hendes farfar blev født i Helsingborg af svenske forældre med efternavnet Wretström.

Wretström slægten stammer fra Småland – egnen ved Väckelsång, syd for Växjö.

– I Sverige har de nogle andre registreringer, end vi har haft her i landet. Så ud over folketællinger hvert 10. år, har sognepræsterne hvert år skullet ud til alle i deres sogn, for at notere: Bopæl, fulde navne (på alle familiens medlemmer) fødselsdato og sted, hvorfra og hvornår de var kommet til sognet, om de havde været til alters i løbet af året, og hvor godt de kunne deres Katekismus. Det er en guldgrube.

Det netværk vi hidtil har brugt til møderne er nedlagt

Vedledning til nyt Log-in  HER

PC- Gruppen
Vi fortsætter med at hjælpe hinanden med at finde rundt på arkivalieonline og andre hjælpemidler på nettet. Vi holder til i borgerhuset sidste mandag i måneden (OBS mandag d. 25. er aflyst – Flyttet til mandag den 4. marts i lokale 5). Der kræves ingen tilmelding – mød op og deltag med din viden til dagens emne som denne dag er matrikler. Evt. kontakt Vivi på mail vivibruhn@eriksminde.dk

 

Ny gruppe om “Møllere i slægten”

I forbindelse med temaet den 12. marts vil vi forsøge at oprette en gruppe med emnet “Møllere i slægten”.  Har du møllere i din slægt og kunne tænke dig at deltage i denne nye gruppe så kontakt Ingrid på  mail ingrid@bnielsen.eu.

 

Foredrag v/Hans Peter Poulsen d. 7.maj 2019.

Fødselsstiftelsen i København
Den Kongelige Fødselsstiftelses arkivalier var tidligere lukket land for slægtsforskere, men er nu tilgængelige efter de almindelige regler. De vigtigste protokoller,  hovedprotokoller og udsætterprotokoller, har længe været på ArkivalierOnline, men nu er en række andre arkivalier kommet til, fx Paternitetserklæringer.
Arkivalierne kan give gode oplysninger om børn født på Fødselsstiftelsen, og fra 1910 på Rigshospitalet. Foredraget viser en række eksempler på, hvordan protokollerne kan udnyttes.

 

 

 2018

 

Partnerskabsaftale med Danske Slægtsforskere
Blandt de fremmødte på mødet den 20. nov. blev det enstemmigt vedtaget at vi melder os ind i foreningen Danske Slægtsforskere.
 
 
 

Vi har fået mulighed for at betale via

Mobil Pay nr. 52756

25 års jubilæum

Vores slægtsforskerforening har 25 år jubilæum den 24. februar 2019. Dette vil vi fejre lørdag den  9. marts 2019 i vores lokaler. Vi er i fuld gang med at forberede dagen, og vil lave en fremvisning over den tid vi har været en forening. Har du noget du synes fortjener en omtale, så send dit forslag til ingrid  (snabela) bnielsen.dk

 

Greve Sommerfestival
Sommerturen 2018

Sommerturen gik til kvarteret omkring Sct. Petri kirke, hvor vi blev vist rundt af altid veloplagte og vidende Jan Janssen.

Vi hørte mange spændende historier om hvem,  der havde boet og virket i kvarteret.
Turen sluttede med dejlig forkost på Det Lille Apotek.

 

Hvis I bliver lækkersultne :

så prøv at lave kvæfjordskagen, som Susanne og Steen  serverede på Norges Nationaldag den 8. Maj

www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/verdens-beste-kvæfjordkake

Der findes flere videoer på YouTube, der viser fremgangmåden.


Der er gode busforbindelser. Både bus 225 og 600S kører mellem Hundige og Greve Station, og har stoppested ved Jerismosevej. Benyt den lille sti til Borgerhuset.

Kommer du i bil ad Lillevangsvej drejer du af ved Håndværkerbyen, herefter første vej til venstre og du ender ved parkeringspladsen til Borgerhuset.

Gæster er velkomne til vore foredrag

mod betaling af 25 kr og tilmelding til Ingrid Bonde Nielsen på tlf. 4390 8060