Hvordan finder man noget om?

 

Vedrørende faderskabssager findes i RA et generalkartotek.

Her står de bidrags pligtige fædre i navne orden. Et kartotekskort for hver bidrags sag.

Bestilte det på DAISY

Arkiv skaber Københavns Overpræsidium,

Generalkartotek for mænd. dækker perioden 1927 -1965 og gælder Københavns området.
Der er et tilsvarende Generalkartotek for kvinder for perioden 1927-1965 og for perioden 1966-1992.
———————————————————————
Hvor finder jeg noget om dødfundne og selvmordere?

Københavns Politis sager over dødfundne og selvmord findes kun for perioden 1845-1863 og 1950-1975. Dvs. at en sag fra 1915 ikke vil være at finde i politiets arkiv.

En alternativ løsning er at finde sagen i Danmarks Statistik rapporter over selvmord 1885-1924 hvori du sædvanligvis vil finde en kopi af politiets rapport.

———————————————————————————-

Vivi ville vide noget om sin morfars patent på en lås: 

Sådan fandt jeg Morfars Patent.
Jeg vidste at morfar havde et patent, da jeg har et brev fra Direktoratet for Patent- og varemærkevæsenet, Patentafdelingen angående patentet.
Jeg bestilte patentprotokollen, og så hvad patentet gik ud på. Det var en ”Laaseanordning til døre”
Jeg spurgte via Daisy i ”spørg arkivaren” hvordan jeg skulle bestille selve patentet. Jeg fik så flere sider af: Patentdirektoratet – Patentkommissionen – Patent- og Varemærkestyrelsen – Patentafdelingen
Herefter skulle jeg finde den linie med det rigtige årstal og nummer. Jeg bestilte og fik afslag på grund af tilgængeligsregler. Så søgte jeg om at få lov til at se patentet. Men de kunne ikke finde det i den kasse jeg havde bestilt, skrev Michael Dupont til mig. Så efter aftale med Michael sendte jeg kopi af brevet samt et billede fra patentprotokollen. Efter et par uger fik jeg så brev at nu var det fundet, det var tilsyneladende bestilt med det forkerte årstal. Hele mappen med tegninger og meget andet materiale lå klar til mig på RA.
Nu har jeg set hvad min morfar har siddet og arbejdet på under krigen, og det er ikke RUKO låsen men en anden låseanordning. Og så er det frit tilgængeligt.